Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Kρίμα! Πάνω που ο πρωθυπουργός θα σου δώσει ασύρματο ίντερνετ, ο υπουργός του θα σου πάρει το σπίτι...

Kρίμα! Πάνω που ο πρωθυπουργός θα σου δώσει ασύρματο ίντερνετ, ο υπουργός του θα σου πάρει το σπίτι... Το ΧΩΝΙ λέει στον Σαμαρά όσα δε θα τολμούσε ποτέ ο Πρετεντέρης

Μαγεμένος έμεινε πάλι ο ελληνικός λαός βλέποντας τον πρωθυπουργό του να μοιράζει όραμα και ελπίδα στη σκληρή τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον.... Πρετεντέρη.

Έλληνα. Ναι, μπορεί να είσαι άνεργος. Μπορεί να δουλεύεις δωδεκάωρα για 400 ευρώ. Μπορεί να μην έχεις να δώσεις γάλα στα παιδιά σου. Μπορεί να κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου. Αλλά κάνε υπομονή. Σε κάνα χρόνο από τώρα, ο Σαμαράς θα σου δώσει τζάμπα ασύρματο ίντερνετ.
Και θα είναι ειρωνεία πάνω που θα μπαίνεις στο wifi δίκτυο του Σαμαρά από το σπίτι σου, να έρθει ο Στουρνάρας και να σου πάρει το σπίτι...
Ο Γιάννης Πρετεντέρης για ακόμη μία φορά τα έδωσε όλα και στρίμωξε απίστευτα τον πρωθυπουργό (το μόνο που δεν τον ρώτησε είναι αν μπορεί να απαντάει μόνος του ο Αντώνης για να μην τον ενοχλεί με ερωτήσεις).

Το ΧΩΝΙ, όμως, έχει να σχολιάσει κάποια πράγματα γύρω από τα όσα είπε ο κύριος Σαμαράς που ο δημοσιογράφος του Mega θα... ξεχάσει να του πει.
Αν. Σαμαράς: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία. Δεν υπάρχει κανένας εμφύλιος. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας. Θα έλεγα ότι είναι λαϊκή εντολή αυτή, λαϊκή απαίτηση. Όπως είναι και ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης να είμαστε ανελέητοι εναντίον των πρωταιτίων».
Το ΧΩΝΙ: Και σίγουρα για την έξαρση της βίας δε φταίτε εσείς και τα μνημόνια που εφαρμόζετε στον δύσμοιρο κοσμάκη. Όχι. Το είπε, εξάλλου, και ο... Κεδίκογλου της Μέρκελ!
Αν. Σαμαράς«Αυτό που απαιτείται σήμερα στην Ελλάδα, που έχει το πρόβλημα της κρίσης και πρέπει να βγει από την κρίση γρήγορα, είναι να υπάρχει σταθερότητα και πάνω απ' όλα εμπιστοσύνη τόσο των Ελλήνων στον τόπο μας, όσο και των ξένων στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο».
Το ΧΩΝΙ: Ήμαρτον πια με τη... δουλοπρέπεια. Ποιος ΗΓΕΤΗΣ άλλης χώρας βγαίνει ΔΙΑΡΚΩΣ και τονίζει ότι έχει σημασία να εμπιστεύονται οι ξένοι την πατρίδα του; Σε μία σοβαρή, δημοκρατική χώρα, κύριε Σαμαρά, σημασία έχει να εμπιστεύονται οι πολίτες το κράτος. Όχι οι Γερμανοί τον Σταϊκούρα.
Αν. Σαμαράς: «Η βία είναι μία και πρέπει να καταδικάζεται, τα κόμματα πρέπει να καταγγέλλουν τις πράξεις βίας αλλά και τις ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν στην βία. Δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση. Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνει και να καταγγέλλει κάθε ακραία συμπεριφορά».
Το ΧΩΝΙ: Θα έρθουν και οι εκλογές, πρωθυπουργέ. Εκεί να δεις... ακραίες συμπεριφορές από αυτούς που κάποτε σε πίστεψαν όταν έβγαζες πύρινους αντιμνημονιακούς λόγους και τώρα - έχεις το θράσος να - αποκαλείς άκρο όσους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η ανατροπή των μνημονίων (και των δούλων τους) είναι μόνόδρομος.
Αν. Σαμαράς«Διαπραγμάτευση είναι ότι κατορθώσαμε να κάνουμε το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει ποτέ στον πλανήτη, 146 δισεκατομμύρια. Το λέω αυτό γιατί διαπραγμάτευση είναι για παράδειγμα και το γεγονός ότι κατορθώσαμε να πάρουμε το ΦΠΑ όπου δεν άφηναν με τίποτα, για την εστίαση μιλάω, να κατεβεί από το 23% στο 13%. Κι αυτό το πετύχαμε».
Το ΧΩΝΙ:  Όσον αφορά το πρώτο σκέλος: Πόσα χρωστούσαμε και πόσα χρωστάμε; Όσον αφορά το δεύτερο: 4.000 οι αυτοκτονίες και πανηγυρίζετε ακόμη επειδή ρίξατε 10% τον ΦΠΑ στα... σουβλάκια.
Αν. Σαμαράς«Και να το πω να το ακούσει ο κόσμος, 25% έχουμε χάσει στο εισόδημα, στο ΑΕΠ, την παραγωγή και αν προσθέσετε πληθωρισμό κι αν προσθέστε φόρους, έχει χάσει ο μέσος Έλληνας ένα διαθέσιμο εισόδημα 40%. Επομένως η κάθε τρόικα και ο κάθε ξένος πρέπει να σέβονται -και κατά την άποψή μου δεν ήρθε κανένας να μας πει ότι δεν το σέβεται- αλλά πρέπει να σέβεται αυτές τις θυσίες που ήδη έχουν γίνει».
Το ΧΩΝΙ:  Ε, καλά που το είπες και το... άκουσε ο κόσμος. Ο κόσμος το ξέρει, κύριε Σαμαρά, γιατί το ζει στο πετσί του ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Δεν περιμένει να του το πείτε εσείς, τρία χρόνια μετά, μέσω του Πρετεντέρη. Και κάτι άλλο: πριν από τους ξένους, εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να σέβεστε αυτόν τον λαό.
Αν. Σαμαράς«Ξέρετε που προσωπικά, χτίζω τη δική μας την αξιοπιστία; Και πού είναι εκεί που δεν περίμενε κανένας την Ελλάδα να το πετύχει; Πρωτογενές πλεόνασμα: Επιτρέψτε μου , θα μας ακούει πολύς κόσμος σήμερα, να πω στον κόσμο τι θα πει: Έχεις ένα σπίτι, έχεις έσοδα 10, έξοδα 9. Αυτό πετύχαμε. Να έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από πάρα πολλά χρόνια περισσότερα έσοδα από δαπάνες»
Το ΧΩΝΙ: Το κάνουν πολλά σπίτια αυτό, κύριε Σαμαρά. Παίρνουν 500 ευρώ, δίνουν 300 στο νοίκι και 190 στη ΔΕΗ. Δεν πληρώνουν φόρους, δάνεια, λογαριασμούς, δεν αγοράζουν... φαγητό, δεν κάνουν ψώνια. Και έχουν και 10 ευρώ πρωτογενές. Θρίαμβος!
Αν. Σαμαράς«Δεν υπάρχει πίεση για νέο μνημόνιο. Ορισμένοι στην Ευρώπη μιλούν για προέκταση του υπάρχοντος μνημονίου λόγω του ότι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα συνεχίσει να μας δανείζει το ΔΝΤ».
Το ΧΩΝΙ: Α, μάλιστα! Ορίστε, ρε αχάριστοι Έλληνες! Δεν πάμε σε νέο μνημόνιο. Απλώς, θα... επιμηκύνουμε το υπάρχον! Αυτό θα πει... επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, μπράβο κύριε Σαμαρά.
Αν. Σαμαράς«Η κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της στο φορολογική απόδοση, πλην φοροφυγάδων βεβαίως, που και με αυτούς δεν ξέρω πόσοι έχουν μειωθεί, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Εγώ είμαι ο θεωρητικός θερμός υποστηρικτής και εύχομαι αυτό να γίνει και πράξη, της άποψης ότι στην Ελλάδα ο φόρος είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι πρέπει, πρέπει να πάει παράδειγμα των κερδών των επιχειρήσεων και τα λοιπά για όλες τις επιχειρήσεις στο 15% παντού. Δεν μπορεί η Τουρκία να έχει χαμηλότερα από το δικό μας».
Το ΧΩΝΙ:  Επιτέλους, στέρεος πολιτικός λόγος. Να τα πείτε αυτά κύριε Σαμαρά σε αυτόν που κυβερνάει αυτόν τον τόπο!
Αν. Σαμαράς«η κυβέρνηση, θα προχωρήσει στην εγκατάσταση και παροχή δωρεάν wi-fi internet σε όλη την ελληνική επικράτεια μέσα στο επόμενο έτος»
Το ΧΩΝΙ: Για να έχει ο Γεωργιάδης πρόσβαση στο twitter για να προσβάλει τη νοημοσύνη μας όπου κι αν βρίσκεται;
Αν. Σαμαράς«Ο Στουρνάρας μιλάει ευθέως, δεν κρύβει, ούτε κρύβεται. Και πιστεύω ότι ο Στουρνάρας σε 15 μήνες βοήθησε πάρα πολύ και γυρίσαμε το καράβι. Εγώ πραγματικά θεωρώ ότι έχει βάλει την σφραγίδα του κυρίως γιατί είναι κατασκευαστικά ο τύπος του ανθρώπου που δεν πιστεύει στο πολιτικό κόστος. Τον στηρίζω. Και ο Βενιζέλος τον στηρίζει».
Το ΧΩΝΙ:  Ο λαός δε σας στηρίζει. Και δε στηρίζει και τον Βενιζέλο.
Αν. Σαμαράς«Ασφαλώς, η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο. Δεν θέλω να κάνω ακριβείς προβλέψεις και τα λοιπά».
Το ΧΩΝΙ:  Και τα ρέστα, να 'ουμε.
Αν. Σαμαράς«πλησιάζει όλο και περισσότερο η στιγμή που τα πράγματα θα είναι καλά. Πλην ατυχήματος».
Το ΧΩΝΙ:  Δηλαδή; Να μην έχει σήμα το wi fi;


Το ΧΩΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...