Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Κ. Μητσοτάκης: Κυνηγός 11.000 κεφαλών, ΝΠΙΔ και "αξιολογητής" του πρύτανη Πελεγκρίνι


«Οι 11.000 απολύσεις του 2014 θα προκύψουν μέσα από την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας, από εκείνους δηλαδή που δεν θα απορροφηθούν τελικά, από την αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και από
την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών». Αυτό τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Κατέστησε, δε, σαφές ότι «στις περιπτώσεις των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, η κατάργηση μιας θέσης σημαίνει αυτόματα και απομάκρυνση», ενώ για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου είπε ότι αν καταργηθεί μια θέση ο υπάλληλος μπαίνει σε διαθεσιμότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε δε ότι «για κάθε μία απόλυση έχουμε τη δυνατότητα να προσλαμβάνουμε έναν νέο στο Δημόσιο». Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που κάνει με τους εκπροσώπους των δανειστών είπε: «Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχουμε εκκρεμότητες αυτή τη στιγμή. Στα τέλη Ιουνίου ήμασταν ασυνεπείς ως προς τη συμφωνία να θέσουμε 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε και εκπληρώσαμε τη συγκεκριμένη υποχρέωση».
Πρόσθεσε ότι το δεύτερο κύμα κινητικότητας έχει πάρει μία άτυπη παράταση 2-3 μηνών, ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία της κινητικότητας «είναι σύνθετη διαδικασία, καθώς πρέπει να εντοπιστούν πλεονάζουσες θέσεις, να αξιολογηθούν, να μοριοδοτηθούν οι υπάλληλοι».
Για το θέμα των απολύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Πρέπει να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις». Είπε ακόμη ότι έως το τέλος του 2014 θα πραγματοποιηθούν 15.000 απολύσεις και πως «οι πρώτοι που θα φύγουν είναι όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα ή έχουν μπει στο Δημόσιο έχοντας προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά». Συμπλήρωσε, δε: «Από τους ελέγχους, που έχουμε κάνει στη Δημοτική Αστυνομία, έχουμε εντοπίσει 45 εργαζόμενους με πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας».
Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στον πρύτανη του ΕΚΠΑ, λέγοντας ότι «δεν είναι κατάλληλος να ασκήσει τα καθήκοντά του και πως «δεν είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά και ο πρύτανης να είναι στο Παρίσι και να παίζει θέατρο».
Για το θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι «η πρώτη κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν, θα προστατευθεί» και πως «πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στον νόμο, ώστε εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν, να μην προστατεύονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...