Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Κλείδωσαν οι 1.500 «διαθέσιμοι» των ΑΕΙ



«Κλείδωσαν» τα ονόματα 1.500 διοικητικών υπαλλήλων μεγάλων πανεπιστημίων της χώρας οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου ένας στους τρεις ...
υπαλλήλους προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (με 530 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα). Ακολουθεί το ΕΜΠ με 370 υπαλλήλους, το ΑΠΘ με 240 υπαλλήλους, το Πανεπιστήμιο Πατρών με 140 υπαλλήλους, το Πανεπιστήμιο Κρήτης με 100 υπαλλήλους,το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με 40 υπαλλήλους, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με 35 υπαλλήλους και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο που θα... συνδράμει με 30 υπαλλήλους.
Συμβούλιο Η τελική κατανομή ανά ΑΕΙ και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιλογή τους θα παρουσιαστεί σήμερα σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Η επιλογή των θέσεων που θα καταργηθούν θα γίνει ανά κλάδο και ειδικότητα, με βάση τους δείκτες αξιολόγησης που όρισε το υπουργείο Παιδείας στα ιδρύματα. Στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν χθες ότι πολλοί εκ των διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα τοποθετηθούν σε θέσεις διοικητικών σε ΤΕΙ.
Σύμφωνα, πάντως, με τα ΑΕΙ, η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Χθες σε συνεδρίασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι «το Πανεπιστήμιο δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει το εύρος των δραστηριοτήτων του σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, σε ερευνητικό και κλινικό έργο και το πλήθος των διεθνών του υποχρεώσεων εάν εφαρμοστεί η πολιτική αυτή». Στο ΕΜΠ, η Σύγκλητος ανέστειλε από χθες -και για σήμερα- τη λειτουργία του ιδρύματος, ενώ τη συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών για σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα, αποφάσισε η Σύγκλητος.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη σύσταση 325 θέσεων διοικητικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, τις οποίες θα διεκδικήσουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στις 23 Ιουλίου 2013. Είχε προηγηθεί η σύσταση 925 θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, που θα καλύψουν καθηγητές που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα. «Συνολικά 1.250 εκπαιδευτικοί, από τους 2.001 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επανατοποθετούνται σε δομές του υπουργείου Παιδείας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η διαθεσιμότητα δε σημαίνει απολύσεις, αλλά όπως στην περίπτωση αυτή, επανατοποθέτηση σε άλλες θέσεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την απορρόφηση εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε άλλες υπηρεσίες και δομές της Δημόσιας Διοίκησης, όπου υπάρχουν ελλείψεις», δήλωσε ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος.
Καταλήψεις Ανοδική πορεία ακολουθούν οι καταλήψεις στα Λύκεια, ενώ όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν οι απεργίες από την ΟΛΜΕ. Τα πρώτα στοιχεία από τις συνεδριάσεις των ΕΛΜΕ -χθες αργά το βράδυ επρόκειτο να ολοκληρωθούν- επιβεβαιώνουν την πρόθεση των καθηγητών για νέα πενθήμερη απεργία. Υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 26 από τις 29 συνελεύσεις (σε σύνολο 88).
Σήμερα συνεδριάζει και η ΔΟΕ προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Παράλληλα, μηνύματα για αύξηση των καταλήψεων φθάνουν στις Διευθύνσεις δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Μετά την Αττική και την Αργολίδα ο... ιός των καταλήψεων χτύπησε περίπου δέκα λύκεια και γυμνάσια στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...