Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

«Λευκή νύχτα»: Ανοιχτά έως τις 23:00 τα καταστήματα το Σάββατο


«Λευκή νύχτα» με ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:00 θα είναι το βράδυ του Σαββάτου, 28 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, μετά την απόφαση της περιφέρειας Αττικής να παρατείνει για δύο ώρες το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τη συγκεριμένη ημέρα.
Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας εφιστά την προσοχή των μελών του που θα κάνουν χρήση της απόφασης στο ότι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», τις διαφοροποιημένες καταστάσεις προσωπικού.
Τη δράση στηρίζει ο δήμος Αθηναίων διοργανώνοντας μουσικές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος από τις 5 το απόγευμα ως εξής:
- Στις 17:00, συναυλία με τους τενόρους Duo Fina.
- Στις 20:00 Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων, με τους τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα, Μανώλη Λορέντζο. Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.
- Από τις 20:00 μέχρι τις 22:00, παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz.
Για τον ίδιο λόγο αποφάσισαν να επεκτείνουν το ωράριο τους, επίσης έως τις 23:00, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).
Η απόφαση αυτή, πάντως, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που καλεί τους καταναλωτές να μην στηρίξουν με αγορές τη «Λευκή νύχτα» για την οποία υποστηρίζουν ότι «όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους».


ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...