Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σύγκλητος ΑΠΘ. ΠΟΣΔΕΠ. Απεργοί ΕΚΠΑ. «Χουντικής εμπνεύσεως κίνηση» η παραπομπή του Θ. Πελεγρίνη


Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Παιδείας να παραπέμψει στο πειθαρχικό τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη. Ανευ προηγουμένου έκρινε την απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος ενώ «πρωτοφανή, αψυχολόγητη και καταδικαστέα» χαρακτηρίζει την ενέργεια η ΠΟΣΔΕΠ. Τέλος η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ μιλά για «χουντικής εμπνεύσεως κίνηση».

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και φορέων για την παραπομπή Πελεγρίνη
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «χωρίς προηγούμενο» η παραπομπή του πρύτανη στο δικαστικό συμβούλιο και κατήγγειλε την κυβέρνηση για στρατηγική επιλογή διάλυσης των δημόσιων πανεπιστημίων.
Υποστήριξε ακόμα ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε «εκστρατεία δυσφήμισης» των δημόσιων πανεπιστημίων και των εργαζομένων σε αυτά, μιλώντας παράλληλα για «μιντιακή αθλιότητα» με αφορμή τον τρόπο αντιμετώπισης του κ. Πελεγρίνη.
Σύγκλητος ΑΠΘ: Αβάσιμη η κατηγορία 
«Αβάσιμη» θεωρεί η σύγκλητος του ΑΠΘ με ομόφωνο ψήφισμά της, «την πειθαρχική κατηγορία που απαγγέλθηκε στον πρύτανη του ΕΚΠΑ».
«Η παραπομπή αυτή δυναμιτίζει το διάλογο για την επίλυση του προβλήματος της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στο σύνολο των θιγόμενων πανεπιστημίων και για το λόγο αυτό πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα» τονίζει η σύγκλητος του ΑΠΘ.
ΠΟΣΔΕΠ: Πρωτοφανή, αψυχολόγητη και καταδικαστέα
Πρωτοφανή, αψυχολόγητη και καταδικαστέα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, Στ. Ευσταθόπουλος την πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών ο υπουργός Παιδείας.

Σε επιστολή του προς τον Κων. Αρβανιτόπουλο ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ καταλήγει: «Κύριε υπουργέ, δεν ξέρω πως περιμένετε να βρείτε λύσεις και ν' ανοίξετε τα Πανεπιστήμια με τέτοιες ενέργειες. Φέρετε την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αντί να επιμείνετε στο διάλογο τον οποίο επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση ανοίξατε, κάνετε ότι μπορείτε για να τορπιλίσετε την όποια λύση θα μπορούσε να βρεθεί. Έχετε κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα;»
Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Χουντικής εμπνεύσεως κίνηση
Για «χουντικής εμπνεύσεως κίνηση» και «αποκορύφωμα μιας πολιτικής ακραίου αυταρχισμού» κάνει λόγο η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή αποτελείκαταδεικνύει τον προσχηματικό που προσδίδει ο Υπουργός σε κάθε τέτοια διαδικασία.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο υπουργός Παιδείας προχωρά στη χουντικής εμπνεύσεως κίνηση να απαιτήσει την παύση του Πρύτανη του μεγαλύτερου ΑΕΙ της χώρας. (...) Η κίνηση αυτή του υπουργού, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους απεργούς των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα που ο ίδιος προσδίδει σε κάθε τέτοια διαδικασία. (...)

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, που αποφασίζεται από μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις με συντριπτική πλειοψηφία, δεν κατευθύνεται ούτε από τη Σύγκλητο, ούτε από τον Πρύτανη.

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει κλειστό με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Με μείον 571 εργαζόμενους (56 που έχει καταργηθεί ο κλάδος τους, 172 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία λόγω μη απογραφής και 343 που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατόπιν μια έωλης διαδικασίας μοριοδότησης), το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...