Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Αποσύρει τη στήριξή της στους διοικητικούς υπαλλήλους η ΟΔΠΤΕ. Αναστέλλουν τις κινητοποιήσειςΤην προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».
Η Ομοσπονδία παύει πλέον να καλύπτει τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους, πράγμα που σημαίνει πως από τη στιγμή που η απεργία έχει κριθεί παράνομη μπορεί κάποιος να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ζητήσει το άνοιγμα του Καποδίστριακου.
 
Πλέον τις εξελίξεις αναμένεται να καθορίσει η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11 το πρωί. Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η απεργιακή Επιτροπή θα προτείνει τη συνέχιση της απεργίας.

Ειδικότερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων ζητούν:
1. Nα διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).
2. Να διασφαλιστεί ότι κανείς από τους συναδέλφους που δεν απογράφηκαν δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθεί σε πειθαρχικό και ότι θα τεθεί σε κινητικότητα (εφόσον συντρέχει λόγος) επί ίσοις όροις με τους άλλους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους, χωρίς μηδενική ή αρνητική μοριοδότηση.
3. Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων μέσα από την επαρκή και αναγκαία στελέχωση τους.
4. Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα κατάταξης (διαπιστωτική πράξη) λαμβανομένων υπόψη των πινάκων με τα πραγματικά στοιχεία μοριοδότησης που θα στείλουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αλλά και των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.
Όπως αναφέρουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, «σε κάθε περίπτωση, δεν απεμπολούμε αιτήματα και θέσεις για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, η υπονόμευση του οποίου μέσα από το νέο πλαίσιο (Ν.4009/2011) αλλά και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων θα μας βρει απέναντι».
Τέλος, «ανοιχτό παραμένει το θέμα της ισχύος των διαπιστωτικών πράξεων, δεδομένου ότι πολλοί εκ των συναδέλφων που αναγράφονται σε αυτές, έχουν αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης και υπογραφής διοικητικών και λογιστικών πράξεων».

Πηγή

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...