Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πελεγρίνης: Οι διοικητικοί δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους



Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στα Προπύλαια, ο πρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ανέφερε:

«Αισθάνομαι δέος για την απεργία αυτών των ανθρώπων, που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους (...) Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ αύριο αλλά είμαι υπερήφανος για τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου μας που δίνουν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνίζεται» πρόσθεσε και χαρακτήρισε τα συμβούλια διοίκησης «5η φάλαγγα» του υπουργείου Παιδείας.
Για τον υπουργό Παιδείας είπε ότι αντιμετωπίζει τα πανεπιστήμια με κύριο χαρακτηριστικό την πολιτική του αυταρχισμού και ότι αντί να διορθώσει τα λάθη του, τιμώρησε τους υπαλλήλους του Ιδρύματος με νέα λάθη, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία για τα πειθαρχικά εκείνων που δεν απεγράφησαν.
Ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις που έλαβε ως σήμερα ήταν σε συνεννόηση με την πανεπιστημιακή κοινότητα και ότι προφανώς και θέλει να σωθεί το εξάμηνο των φοιτητών, αλλά θέλει πρώτα να σωθεί το Ίδρυμα, για να μπορέσουν εκεί να ολοκληρωθούν και τα επόμενα εξάμηνα.
«Το μείζον είναι να υπάρχει δημόσιο Πανεπιστήμιο», είπε ο κ. Πελεγρίνης. Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για τους διοικητικούς υπαλλήλους, που διαθέτει το ΕΚΠΑ και πρόσθεσε ότι προτιμά να έχει ζωντανούς φοιτητές, που μπορεί ακόμα και να τον προπηλακίσουν παρά να παρεισφρύσει στο Καποδιστριακό, η Χρυσή Αυγή.
Όπως είπε στο ΕΚΠΑ μπορεί να υπάρχουν καθηγητές ή φοιτητές που υποστηρίζουν το ακροδεξιό κόμμα αυτοί όμως αποτελούν μονάδες και όχι συγκροτημένη ομάδα.
Κατά της παραπομπής η Σύγκλητος
Κατά της παραπομπής του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνη, στο πειθαρχικό συμβούλιο, τάχθηκε η σύγκλητος του ιδρύματος, που συνεδρίασε σήμερα για το θέμα αυτό υπό την προεδρία του αρχαιότερου κοσμήτορα του ΕΚΠΑ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος παραπομπής του πρύτανη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης που λήφθηκε ομόφωνα από τα 25 μέλη της συγκλήτου, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
Η σύγκλητος δηλώνει, επίσης, ότι είναι αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος θα συνεδριάσουν αύριο στις 10 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΜΠ, ενώ στις 16:00 ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...