Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Νέες απεργίες οι Διοικητικοί ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, χάνεται το εξάμηνο, απτόητος ο Αρβανιτόπουλος


Ο ...εφιάλτης συνεχίζεται στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και το εξάμηνο πρέπει να θεωρείται χαμένο, εαν βέβαια δεν γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση για την παράταση του.
Μετά απο 3 μήνες κινητοποιήσεων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ την πρόταση για νέα 48ωρη Τετάρτη και Πέμπτη ψήφισαν μόλις στην γενική συνέλευση τους και οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο Πολυτεχνείο, η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου ελήφθη με 168 ψήφους έναντι 128 ψήψων που έλαβαν οι προτάσεις των ΔΣ των δυο συλλόγων διοικητικών υπαλλήλων στο Ίδρυμα, τα μέλη των οποίων και πρότειναν να εξεταστούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας. Κατόπιν αυτού, ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Σίμος Σιμόπουλος αναμένεται να καλέσει σε συνάντηση τους Κοσμήτορες των Σχολών του Ιδρύματος για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το θέμα.
Στο πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώθηκε η συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία εκπρόσωποι του συλλόγου του κλάδου δήλώσαν ότι κατα την χθεσινή συνάντηση τοπυς με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τους προτάθηκε να ...ξαναγυρίσουν όλοι στις θέσεις τους. Όπως είπαν, ο υπουργός τους δήλωσε ότι κανείς δεν θα χάσει την θέση του, θα γυρίσουν στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα αναζητηθούν πόροι απο τον προυπολογισμό του Ιδρύματος για να εξοικονομηθεί το υπόλοιπο 25%, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να τοποθετηθούν σε μια άλλη θέση... Όπως είπαν στην συνέλευσή τους διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος όμως, οι υποσχέσεις αυτές του υπουργείου Παιδείας, δεν ακολουθούνται απο αντίστοιχες εγγυήσεις.
Επίσης προτάθηκε προς τους διοικητικούς υπαλλήλους απο το υπουργείο Παιδείας να ξαναστείλουν τα στοιχεία τους στο υπουργείο για να ελεγθούν λάθη στην μοριοδότηση τους.
Απεργία και στην Πάτρα
Απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με νέα 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη πήραν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιούν από το πρωί και κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης τους. Μαθήματα βέβαια στο ίδρυμα γίνονται κανονικά, ωστόσο έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές του λειτουργίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...