Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία! Πτώματα παντού στην πλατεία Ανεξαρτησίας!


H Ουκρανία ζει άλλη μια εμπόλεμη μέρα. Ίσως τη χειρότερη μέχρι σήμερα. Η εκεχειρία έγινε… κουρελόχαρτο. Δεν ίσχυσε επί της ουσίας ποτέ. Και τώρα, μια χώρα βυθίζεται στον εμφύλιο. Γιατί περί αυτού πρόκειται κι ας μην έχει βγει ακόμη ο στρατός τους δρόμους. Η εκεχειρία δεν κράτησε ούτε 12 ώρες. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το πολεμικό σκηνικό “επέστρεψε” στην πλατεία Ανεξαρτησίας και οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ συγκλονίζουν.
Φαίνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς επιλέγει άλλη τακτική και όχι την ευθεία σύγκρουση των διαδηλωτών με το στρατό: σύμφωνα με τις πληροφορίες των ξένων ανταποκριτών στο Κίεβο έχει δοθεί εντολή να κατέβουν με… πούλμαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας πρώην φυλακισμένοι, παραστρατιωτικοί και πρώην αθλητές, που φυσικά θα είναι βαριά οπλισμένοι.
Ακροβολισμένοι στην πλατεία Ανεξαρτησίας είναι και ελεύθεροι σκοπευτές, ακόμη και με αυτόματα όπλα, που θερίζουν ζωές. Πυροβολούν στο κεφάλι (πολλά από τα θύματα έχουν τραύματα στον αυχένα) και στην καρδιά.
Η ουκρανική αντιπολίτευσης καταγγέλλει προβοκάτσια της κυβέρνησης και μιλά για 25 νεκρούς.
Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters μετέδωσε πως είδε 21 σορούς στη σειρά στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως υπάρχουν 17 νεκροί. Είδε έξι πτώματα να κείτονται επάνω στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας μπροστά από το ξενοδοχείο Kozatski, ενώ άλλος δημοσιογράφος μέτρησε επτά πτώματα στην υποδοχή του ξενοδοχείου Ukraina, από την άλλη πλευρά της Πλατείας.
Δείτε live εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...