Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Οι επόμενες απολύσεις στο Δημόσιο - Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν την έξοδο


Συνεχίζεται η έξοδος εργαζομένων από το Δημόσιο, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τρόικα.
Ο αριθμός των απολύσεων θα πρέπει να φτάσει τις 15.000 για τη διετία 2013 – 2014 και πλέον η κυβέρνηση αναζητάει να συμπληρώσει τον αριθμό 11.365 μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το 2013 είχε προχωρήσει σε 3.635 απομακρύνσεις.
Σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί στην έξοδο μετά τη διαθεσιμότητας
Αφού ολοκληρώθηκε το οκτάμηνο καθεστώς της διαθεσιμότητας για σχολικούς φύλακες και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, τώρα βλέπουν την έξοδο. Συγκεκριμένα και όπως γράφει και το news247, απολύονται 1.531 εργαζόμενοι (1.453 σχολικοί φύλακες και 78 εκπαιδευτικοί) από τους δύο κλάδους που σχετίζονται με το δημόσιο σχολείο. Παράλληλα: ένας αριθμός καθηγητών παραμένει σε διαθεσιμότητα έως ότου ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις, πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που θα απολυθούν θα φτάσει τους 200.
Στις 18 και 23 Μαΐου οι επόμενες απολύσεις
Οι επόμενες ημερομηνίες απολύσεων είναι η 18η και η 23η Μαΐου. Στην πρώτη ημερομηνία ολοκληρώνεται το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας περίπου 1.750 υπαλλήλων υπουργείων διαφόρων ειδικοτήτων, σε αυτό τον αριθμό εντάσσονται και οι 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Στις 23 Μαΐου απολύονται και όσοι δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα έχουν επανατοποθετηθεί σε συνιστώμενες θέσεις τους δημοσίου. Προς το παρόν, εκτιμάται ότι ο αριθμός των προς απόλυση δημοτικών αστυνομικών, ανέρχεται στους 218. Τον Ιούνιο λήγει ο οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων. Υπολογίζεται ότι ένας αριθμός 650 εξ' αυτών θα τεθεί οριστικά εκτός δημοσίου.
Απολύσεις και από την Υγεία
Από τις απολύσεις δεν θα καταφέρει να γλιτώσει ούτε ο τομέας της Υγείας και συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ, καθώς από τους περίπου 5.500 γιατρούς του Οργανισμού, αιτήθηκαν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ μόνο οι 2.316, κατά συνέπεια όσοι δεν υπέβαλαν αιτήσεις, θα βρεθούν εκτός Δημοσίου.
Σαφάρι για επίορκους και πλεονάζοντες
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των υπουργείου δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να αναζητούν επίορκους, αλλά και υπαλλήλους που θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από το Δημόσιο για ιατρικούς λόγους το 2014. Συγκεκριμένα ο αριθμός όλων αυτών αγγίζει τους 1.500
Παράλληλα: περίπου 1.500 εργαζόμενοι σε ΝΠΙΔ του στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα εκτιμάται ότι θα κριθεί ότι πλεονάζον προσωπικό και θα πρέπει να απομακρυνθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...