Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Boeing 777: Κινεζικές έρευνες για «μεγάλο αντικείμενο» στο νότιο Ινδικό


Μεγάλο αντικείμενο που ενδέχεται να συνδέεται με το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines εντόπισε, μέσω δορυφόρων, η Κίνα στο «νότιο διάδρομο» των ερευνών, όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ.


Το αντικείμενο φέρεται να έχει διαστάσεις 22 προς 30 μέτρα περίπου. Προς το σημείο πλέουν ήδη κινεζικά σκάφη.

εν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα η ημερομηνία κατά την οποία ελήφθησαν οι φωτογραφίες από τον κινεζικό δορυφόρο, καθώς, εάν πρόκειται για λήψεις κάποιων ημερών, τα ρεύματα θα μπορούσαν να έχουν παρασύρει το αντικείμενο σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου φωτογραφήθηκε.

Παρά ταύτα, σε μία αρνητική εξέλιξη, ο κ. Χουσεΐν σημείωσε επίσης πως τα ραντάρ της Ινδίας, της Κίνας, του Καζακστάν, του Κιργκιστάν, τους Λάος και της Μιανμάρ δεν κατέγραψαν οποιοδήποτε ίχνος του αγνοούμενου Boeing 777-200 την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 8 Μαρτίου.

Εάν το νέο εύρημα της Κίνας αποδειχθεί άσχετο με το αεροπλάνο, η απουσία στίγματος στα ραντάρ περιπλέκει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των Αρχών να προσδιορίσουν τις πιθανές πορείες που μπορεί να ακολούθησε η πτήση MH370, μετά την μυστηριώδη εξαφάνισή της πριν από σχεδόν 15 ημέρες.
Μία από τις θεωρίες που εξετάζουν οι ερευνητές θέλει το αεροσκάφος να κινείται σε ένα άξονα προς Βορρά, προς την κεντρική Ασία, πιθανώς φτάνοντας στα σύνορα του Πακιστάν.

Εν τω μεταξύ, για τρίτη συναπτή ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου εντοπίστηκαν μέσω δορυφορικών εικόνων, δύο αντικείμενα που ενδέχεται να σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος.

Στις έρευνες συμμετέχουν έξι αεροσκάφη και δύο εμπορικά πλοία, ενώ προς το σημείο πλέουν σκάφη της Κίνας, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...