Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Malaysia Airlines: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από τα αντικείμενα στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.Θα έριχναν το Boeing στην αμερικανική βάση του Ινδικού Ωκεανού;

Εικασίες ότι πρόκειται για την ουρά του αεροσκάφους - Το μεγαλύτερο από τα δύο αντικείμενα είναι 24 μέτρα - Βρέθηκαν νοτιοδυτικά του Περθ.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δύο αντικείμενα που «πιθανόν να σχετίζονται» με την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται ήδη για δώδεκα ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις.
Λίγο αργότερα οι δορυφορικές φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τις βλέπετε εδώ:

90563


Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των αεροπειρατών φαίνεται να ήταν η αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία, που βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού. Η βάση έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα.
Όταν το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά, λένε οι ειδικοί ότι τα καύσιμά του αρκούσαν για να φθάσει οριακά μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, που βρίσκεται κάτω από τις Μαλδίβες.
Όμως, εάν ένα αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματα και στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, θεωρείται βέβαιο ότι θα το κατέρριπταν.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξωμοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του Boeing, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.
«Ντόπιοι και διεθνείς ειδικοί έχουν κληθεί για να εξετάσουν τον προσομοιωτή του πιλότου. Κάποια δεδομένα έχουν σβηστεί απ" τον προσομοιωτή και γίνεται προσπάθεια επανάκτησής τους οι επιβάτες, οι πιλότοι και το πλήρωμα παραμένουν αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι η εντολή για αλλαγή πορείας του αεροπλάνου και στροφή προς τα δυτικά, πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, δόθηκε στον υπολογιστή του Boeing τουλάχιστον 12 λεπτά πριν ο συγκυβερνήτης αποχαιρετίσει τον πύργο ελέγχου λέγοντας «Εντάξει Καληνύχτα». Αυτός ο χειρισμός στρέφει τις υποψίες στους πιλότους.Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...