Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

OΛΗ Η ΛΙΣΤΑ με τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ σε 63 επιχειρήσεις προστίμων!


63 επιχειρήσεις τροφίμων δέχθηκαν πρόστιμα από την Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων μετά από ελέγχους μεταξύ άλλων και για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων και νοθευμένων τροφίμων!

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών του αρμοδιοτήτων, ανακοινώνει ότι το μήνα Ιανουάριο του έτους 2014, από τη διαπίστωση παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, επιβλήθηκαν σε 63 επιχειρήσεις τροφίμων πρόστιμα συνολικού ύψους € 240.000 .
Σε όσες εκ των παραπάνω περιπτώσεων προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων :

• Για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων, τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας.
• Για παραπλάνηση του καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...