Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας - Μεγάλες υλικές ζημιές, δεν υπάρχουν τραυματισμοί


Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σημειώθηκε στις 05:57 το πρωί, έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 4.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη δεν ήταν ελεγχόμενη.

Μέσα στο κτήριο υπήρχαν δύο φύλακες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από την έκρηξη έχουν σημειωθεί μόνο υλικές ζημιές, μέχρι πίσω περίπου από το κτίριο της Βουλής.
Όπως αναφέρεται δεν πρόκειται για ένα απλό υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά για την «καρδιά» του ελέγχου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σύνδεση με τρομοκρατία, καθώς πρόκειται για καθαρά συμβολική η στιγμή που έγινε το χτύπημα, την ημέρα δηλαδή της εξόδου της χώρας στις αγορές και μια ημέρα πριν από την άφιξη της Άγκελας Μέρκελ στην Αθηνα.
Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 4 Απριλίου, αναφέρουν πληροφορίες, ενώ καθαρά από θαύμα και λόγω της προειδοποίησης δεν θρηνήσαμε θύματα.
sdfssssdfff
Όλα ξεκίνησαν στις 05:11, όταν υπήρξε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" τηλεφώνημα για βόμβα έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Το τηλεφώνημα έδινε διορία 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη.
Σύμφωνα με τον άγνωστο που τηλεφώνησε, το αυτοκίνητο είχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης.
Aμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.
Πράγματι στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα, από την οποία το αυτοκίνητο διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και κλιμάκια της Εγκληματολογικής, ο οποίοι περιμένουν να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αρχίσουν την έρευνα στο σημείο της έκρηξης.
Για το περιστατικό αναμένονται ανακοινώσεις για την υπόθεση.
dsrfdgddd
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό των οδών Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...