Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Απόφαση - Ανακοίνωση Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. Αριθμ. πρωτ.: 1483
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com 
http://sdpekpa.blogspot.gr/ Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2014


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και αυταπάτες. Παρά την παρελκυστική τακτική και το παιχνίδι «καλού» Υπουργού Παιδείας και «κακού» Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η συγκυβέρνηση προχωράει τις διαδικασίες για την απόλυση 260 εργαζομένων από το ΕΚΠΑ και συνολικά 440 από τα 8 ΑΕΙ. Η διακοπή της μισθοδοσίας όσων έμειναν εκτός κινητικότητας, έχει αρχίσει από το καλοκαίρι και προχωράει σταδιακά με τη λήξη του 8μήνου διαθεσιμότητας για κάθε κλάδο. Η ολοκλήρωση της κινητικότητας θα σημάνει ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Η συγκυβέρνηση δεν ακούει κανένα επιχείρημα. Δε λογαριάζει τις επιπτώσεις στις ζωές μας.
Ούτε ενδιαφέρεται για τα Πανεπιστήμια.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Στο πλαίσιο της απόφασης του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ:
• Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, μπλοκάρουμε τη λειτουργία του κεντρικού κτηρίου του ΕΚΠΑ. Στις 12.00 πραγματοποιούμε Γ.Σ. του Συλλόγου μας για να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας.
• Στα τέλη της βδομάδας, παρεμβαίνουμε στη σύνοδο των Πρυτάνεων, σε συντονισμό με άλλους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας.
• Συμμετέχουμε μαζικά στη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ τη βδομάδα 15-19/12.
• Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η πολιτική των απολύσεων, να ακυρωθεί η διαθεσιμότητα, να καταργηθεί η ΚΥΑ, να επανασυσταθούν οι καταργημένες θέσεις και να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι διαθέσιμοι στις θέσεις τους. Καλούμε φοιτητές και εργαζόμενους του ΕΚΠΑ όλων των κλάδων να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων.
Οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές λεηλασίας των εισοδημάτων, κατάργησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων ΑΠΟΚΡΟΥΟΝΤΑΙ και ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ από ανυποχώρητο συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων και της νεολαίας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον αγώνα μας ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ακυρώσουμε την πολιτική των απολύσεων, της διάλυσης της ζωής μας και της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης.
Με συναδελφικούς, αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Ζαχαρίας Τριγάζης Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...