Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αριστείδη Μπαλτάς: Το βιογραφικό του νέου υπερ-υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων


Ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αριστείδης Μπαλτάς αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο του υπουργού Παιδείας, και με το "καλημέρα" καλείται να διαχειριστεί "καυτά" προβλήματα.
 
Ο Αριστείδης Μπαλτάς είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που υπέγραψαν   την ιδρυτική διακήρυξη δημιουργίας του κόμματος.
 
Ο νέος υπουργός Παιδείας γεννήθηκε το 1943 στην Κέρκυρα και αφού σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική, στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
 
Το 1982 ανακηρύχθηκε λέκτορας στον Τομέα Φυσικής του ΕΜΠ το 1982, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας και μεθοδολογίας της φυσικής στο ίδιο Τμήμα δύο χρόνια αργότερα, το 1992 αναπληρωτής καθηγητής, ενώ το 2002 καθηγητής φιλοσοφίας των επιστημών.
 
Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής για το βιβλίο του «Αντικείμενα και όψεις εαυτού», ενώ το 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη των Βασίλη Ξανθόπουλου-Στέφανου Πνευματικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...