Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση


Μια αντιπροεδρία, 15 υπουργούς, 20 αναπληρωτές και τέσσερις υφυπουργούς διαθέτει το νέο κυβερνητικό σχήμα, 33 εξ αυτών άνδρες και έξι γυναίκες.
Παράλληλα διαθέτει 11 υπουργεία και 4 υπέρ-υπουργεία, ενώ από τα 39 μέλη της νέας κυβέρνησης τα 12 είναι εξωκοινοβουλευτικοί.
Οι εντυπώσεις και οι δηλώσεις των υπουργών και γενικότερα στελεχών της κυβέρνησης του Σύριζα μας αφήνουν να εννοήσουμε πως θα γίνουν πράξεις όλα όσα  υποσχέθηκαν αλλά και στήριζαν σαν αντιπολίτευση. Ο λαός απογοητεύτηκε, εκδιώχτηκε απο τις δουλειές του, πείνασε, καταργήθηκαν εργατικά  δικαιώματα του. έχασε περιουσίες αλλά και βασικούς μισθούς. Συγχρόνως, λεηλατήθηκε η χώρα μας, διαλύθηκαν βασικές δομές του δημοσίου όπως Παιδεία και Υγεία.  Άνθρωποι με ταλέντο στη πολιτική,  στο ψέμα, την εξουσία, την υποκριτική, στο φαίνεστε, την υποταγή τους σε ξένα συμφέροντα και παράλληλα με ένα ιδιαίτερο χόμπι, αυτό με την αύξηση των προσωπικών τους περιουσιών σε βάρος των Ελλήνων κατέστρεψαν τη χώρα. Δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους. Δεν ασχολήθηκαν  και δεν τους διέφερε η κοινωνική ζωή του λαού μας.
Τα ΜΜΕ κάπως πιο μαζεμένα στη αρχή προσπαθούν να βρουν την αχίλλειο πτέρνα της νέας κυβέρνησης, να σχολιάσουν, να επικεντρωθούν και να επιτεθούν. Χαρακτηριστικά άκουγα σήμερα το πρωί να σχολιάζουν πως πολλά απο τα καινούργια στελέχη της κυβέρνησης δεν έχουν δουλέψει στο δημόσιο και δεν ξέρουν να διαχειρίζονται δημόσιες θέσεις. 
Φτάνει λοιπόν που εμείς ξέρουμε πως οι περισσότεροι απο αυτούς τους καινούργιους ανθρώπους μέχρι και χτές δούλευαν και κέρδιζαν το μισθό τους με την αξία τους. Συναναστρέφονταν με  λαϊκούς, συνηθισμένους ανθρώπους με τα προβλήματά τους και με τις ανησυχίες τους. Ξέρουν την κατάσταση του μέσου Έλληνα πολίτη γιατί την έχουν ζήσει απο κοντά. 
Είμαι λοιπόν ένας απο αυτούς που στήριξαν τη καινούργια κυβέρνηση για μια καλύτερη ζωή, το καλό της χώρας, των παιδιών μας  και θα ΄λεγα να αφήσουμε τους ανθρώπους να δουλέψουν, να ξαναχτίσουν και να βάλουν γερές βάσεις στο μέλλον μας. Αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει άπλετος χρόνος, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα καταφέρουμε να κερδίσουμε πολλά απο τα χαμένα. 
Καλή επιτυχία 

Μάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...