Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Αυτή είναι η δήλωση που βάζει φωτιά στην Άγκυρα


Στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως τάσσεται η Τουρκία, με τον Τούρκο αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, να προβαίνει σε μια δήλωση βόμβα για το μέλλον της γείτονας χώρας.

Όπως όλα δείχνουν το δεξί χέρι του Τούρκου προέδρου αναγνωρίζει και επίσημα τον ISIS ως μια "επαναστατική ομάδα", τονίζοντας πως ο πόλεμος εναντίων των τζιχαντιστών αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Παράλληλα, καλεί όλες τις δυνάμεις της δύσης να συσπειρωθούν εναντίον του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Χ.Φιντάν, προσπαθεί να «καταπνίξει την ισλαμική επανάσταση στη Συρία».
Συγκεκριμένα ο Χ.Φιντάν ανέφερε τα εξής, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό δίκτυο AWD:
«Η εισβολή στην Συρία από τον Πούτιν στρέφεται εναντίον του Ισλάμ και του διεθνούς δικαίου. Το ΙSIS είναι μια πραγματικότητα. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Λόγω παραβίασης των βασικών αρχών των Ηνωμένων Εθνών ζητώ από τους Δυτικούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανατρέψουν το σχέδιο του Β.Πούτιν να καταπνίξει την ισλαμική επανάσταση στη Συρία. 
Το Ισλαμικό κράτος είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με την στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να εξαλειφθεί μια τόσο καλά οργανωμένη και δημοφιλής οργάνωση.
Καλώ, λοιπόν, τους δυτικούς εταίρους μας να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στα ισλαμικά πολιτικά ρεύματα και να μην είναι κυνικοί απέναντί τους.
Καταλαβαίνουμε την ανησυχία της Δύσης σχετικά με το γεγονός ότι συρρέουν μαχητές απ' όλον τον κόσμο για να πολεμήσουν υπέρ του ISIS στην Συρία και για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, είναι απαραίτητο να ανοίξει ένα μόνιμο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη από μέλη του ISIS. Είναι η σταθερή πεποίθησή της Τουρκίας».
Η συγκεκριμένη δήλωση επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhürriyet, η οποία φέρνει στο φως την μυστική συνεργασία ανάμεσα σε MIT και ΙΚ, εναντίων των Κούρδων μαχητών στην Συρία, την περίθαλψη των τζιχαντιστών σε τουρκικά νοσοκομεία, αλλά και την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης τζιχαντιστών επί τουρκικού εδάφους.
Μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχο ρεπορτάζ του voicenews, επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...