Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Η θεωρία μιας επέμβασης ολοκληρωτικού πολέμου παγκοσμίως κατά DAESH


Οι δηλώσεις Hollande μετά την τρομοκρατική μέρα που βίωσε το Παρίσι, αναφέρουν πώς η Γαλλία θα εφαρμόσει ολοκληρωτική επιθετική πολιτική κατά της τρομοκρατίας και του DAESH.


Αντίστοιχες δηλώσεις έγιναν από ΗΠΑ με τον Οbama να δηλώνει πώς θα λειτουργήσει επιθετικά ( ;; ) κατά των τρομοκρατών σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, ενώ και η Ρωσία (θυμίζω έχει υπογράψει συμφωνία με Γαλλία για χτυπήματα σε DAESH) μέσω Μedvedev και Lavrov δηλώνει πώς είναι ώρα να χτυπηθεί το πρόβλημα στην ρίζα του. Προ ωρών και ο πρώην αρχηγός του ΝΑΤΟ , J. Stavridis δήλωσε επακριβώς πώς το DAESH είναι μια " οργάνωση της Αποκάλυψης που έχει ξεπεράσει το χρονικό σημείο που πρέπει να εξολοθρευτεί"

Αν και αρχικά είχα διαβάσει σημεία και αναφορές για μειωμένες δράσεις από την Δύση από όσο φαίνεται αυτό αλλάζει ραγδαία κάτω από το βάρος πιέσεων από όλο τον Δυτικό κόσμο και σύντομα θα υπάρξει συγκρότηση ενεργειών που θα περάσει από τα Ηνωμένα Έθνη για επίσημη σφραγίδα δράσης. Ήδη υπάρχουν κλήσεις αξιωματούχων από ΝΑΤΟ και Ηνωμένα Έθνη να δώσουν στοιχεία και δεδομένα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει μια επιχείρηση "δικαιοσύνης" κατά του DAESH.

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε κοσμογονικά γεγονότα καθώς:

1. Θα αλλάξουν όλες οι ισορροπίες στην περιοχή και θα οδεύσουμε σε μια νέα τύποις συμφωνία Σάικς-Πικό ειδικά για Συρία αλλά και για άλλες περιοχές που θα υπάρχει το DAESH.

2. Το DAESH αν υπάρξει ποτέ τέτοια επιχείρηση δεν θα εξολοθρευτεί καθώς αντιπροσωπεύει δυστυχώς μεγάλη μερίδα φανατικών στην Μέση Ανατολή. Θα περιοριστεί όμως και θα πιεστεί σε σημείο αδρανοποίησης από την μεγαλύτερη στρατιωτική επέμβαση που θα έχει ποτέ βιώσει η περιοχή.

3. Θα αλλάξουν πολιτικές ασφαλείας διαχρονικά τόσο για την Ε.Ε. όσο και για άλλες χώρες εκτός αυτής. Όποιος δεν συμμετέχει σε αυτές θα θεωρείται ως επικίνδυνος και θα πιεστεί απίστευτα (Ελλάδα) όπως συμμορφωθεί με αυτές. Το ίδιο θα συμβεί ειδικά με Τουρκία που πλέον δεν θα μπορεί να παίξει το δίπολο πολιτικής που έκανε διότι οι πιέσεις θα είναι τεράστιες. Θα φανεί μεθαύριο άλλωστε και στο G20 όπου αναμένεται τεράστιο βάρος ευθυνών να πέσει και στον Εrdogan από Γαλλία.

4. Η όποια πολεμική επιχείρηση γίνει θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας αλλά συντριπτικής δύναμης. Σε στυλ blitzkrieg θα ισοπεδωθεί κάθε αντίδραση που θα προσπαθήσει να βγει προς τα έξω, ακόμα και από τον Αραβικό κόσμο και από τους Ουαχαμπιστές. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να τα βάλεις με ΝΑΤΟ και Ρωσία μαζί. Αλλά και με στήριξη αυτών ακόμα και από ασιατικές χώρες όπως η Κίνα. Είναι σημαντικό εδώ να γίνει αντιληπτό πως μια οργανωμένη επιχείρηση από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσία δεν έχει κανέναν αντίπαλο και ουδείς θα τολμήσει να φέρει αντίσταση ακόμα και λεκτική. Αντίθετα μάλιστα αρκετοί θα εκμεταλλευθούν κάτι τέτοιο για να εφαρμόσουν και δικές τους πολιτικές κανονιοφόρων.

Αν όντως τελικά αυτή η επιχείρηση λάβει σάρκα και οστά θα μιλάμε για μια νέα σταυροφορία κατά συγκεκριμένης Ισλαμικής κάστας που , με ρίσκο προσωπικής πρόβλεψης, θεωρώ πώς θα μειωθεί σε σκιά που δεν θα φοβίζει κανένα.

Το ερώτημα είναι όμως αν τελικά όντως προκύψει μια τέτοια ομαδική προσπάθεια από το σύνολο χωρών στον κόσμο και αν όντως τα οργανωμένα συμφέροντα σε ενεργειακό και οικονομικό επίπεδο υποκύψουν όπως αναφέρεται και από Clausewitz και Κονδύλη , στην απόλυτη ισχύ των όπλων που θα επιφέρει μια τελική λύση με την μορφή ολοκληρωτικού μεν αλλά σύντομου πολέμου.Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

www.geopolitics.com.gr


Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ στο σημερινό διάγγελμά του για τις επιθέσεις στη Γαλλία χρησιμοποίησε μία λέξη για να περιγράψει τους δράστες του ISIS: DAESH. Δεν πρόκειται για έναν τυχαίο χαρακτηρισμό, αλλά για μία λέξη που εξαγριώνει όσο λίγες τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ουσιαστικά είναι ακρωνύμιο της αραβικής τρομοκρατικής ομάδας «al-Dawla al-Islamiya fi al-Iraq wa al-Sham» ωστόσο ταυτόχρονα είναι ομόηχο με μια άλλη αραβική λέξη που σημαίνει «για κλωτσιές». Η γαλλική κυβέρνηση έχει και στο παρελθόν αποκαλέσει έτσι τους τζιχαντιστές και εκείνοι με μηνύματά τους δήλωσαν πως το θεωρούν άκρως προσβλητικό και πως θα κόβουν τη γλώσσα όποιου τους αποκαλεί DAESH.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...