Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Δυσλεξία: Το site που σας δείχνει πώς διαβάζει ένας δυσλεξικός


Δυσλεξία: Το site που σας δείχνει πώς διαβάζει ένας δυσλεξικός
Περίπου το 10-15% των ανθρώπων έχει κάποιο βαθμό δυσλεξίας.

Η δυσλεξία χαρακτηρίζεται από μια δυσκολία στην ανάγνωση και τη γραφή, χωρίς αυτό να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη νοημοσύνη του ατόμου.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια “πάθηση” που είναι αρκετά διαδεδομένη και η οποία προκαλεί πολλά προβλήματα σε τόσους ανθρώπους, εξακολουθεί να μην είναι πλήρως αντιληπτή από τους υπόλοιπους.

Έτσι, στα άτομα με δυσλεξία δεν αναγνωρίζονται οι πιέσεις και οι προκλήσεις που συναντούν και καλούνται να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους, ενώ δεν είναι και μικρό το ποσοστό εκείνων που δεν γνωρίζουν καν πως πάσχουν από δυσλεξία!

Υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί σοβαρότητας και ξεχωριστά είδη δυσλεξίας, με πολλούς ανθρώπους να βιώνουν τα συμπτώματα με εντελώς διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Αλλά για εκείνους που δεν έχουν δυσλεξία, μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουν πώς ακριβώς διαβάζει και αντιλαμβάνεται γενικότερα τη γλώσσα ένας δυσλεξικός.

Έτσι, ο Victor Widell, δημιούργησε έναν απλό “προσομοιωτή” δυσλεξίας στην ιστοσελίδα του, όπου μπορεί κανείς να δει σε ένα απλό κείμενο τις ποικίλες διαφοροποιήσεις στις λέξεις, όπως τις αντιλαμβάνεται ένα άτομο με δυσλεξία την στιγμή που τις διαβάζει.

Πρόκειται για ένα κείμενο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, αλλά βλέποντας τον τρόπο που η κάθε λέξη μπορεί να αλλάζει στα μάτια ενός δυσλεξικού, μπορείτε κι εσείς να κατανοήσετε καλύτερα τι σημαίνει να ζει κανείς με αυτή την πάθηση.

Για να πάρετε μια “γεύση” από όλα αυτά, κάντε κλικ ΕΔΩ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...