Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα


Κοινή συνέντευξη Τύπου, έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, με τους κ.κ. Μπαρόζο και Βαν Ρομπέι, σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τα όσα αποφασίστηκαν.
Όπως τόνισε ο κ. Μπαρόζο, πρόκειται για μια μοναδική λύση, η οποία αφορά μόνο την Ελλάδα και συμπεριλαμβάνει και την οικιοθελή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. «Καταφέραμε και συμφωνήσαμε ....
στη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου μέχρι και 30 ετών», είπε «κάτι το οποίο απαιτεί την πλήρης εφαρμογή του ελληνικού μακροοικονομικού προγράμματος, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Παπανδρέου».
Ο κ. Βαν Ρομπέι, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια κοινή απάντηση στην κρίση, μια απάντηση η οποία βελτιώνει το σχήμα που θα καλύψει το ελληνικό χρέος και η οποίο όπως είπε «δημιούργησε ένα αποτελεσματικό ανάχωμα στην κρίση». Τέλος πρόσθεσε πως οι αποψινές αποφάσεις οδήγησαν στη βελτίωση του ευρωπαϊκού crisis management, όπως το αποκάλεσε. 
Τελευταίος μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός λέγοντας: «Καλωσορίζω την καθολική υποστήριξη που μας παρέχει η Ε.Ε. καθώς πλέον έχουμε ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αλλά και τα όργανα και τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα».
Όπως τόνισε, η Ελλάδα έχει επιτέλους ένα πρόγραμμα που της επιτρέπει να αντιμετωπίσει σε βάθος χρόνου το πρόβλημα της και «θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε», όπως είπε, «τους ήδη επιβαρυμένους Έλληνες πολίτες».
Ολοκλήρωσε δε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Θέλουμε να κάνουμε τομές στην πατρίδα μας ώστε να γίνουμε μια χώρα ευέλικτη, μια χώρα με θέσεις εργασίας. Χαίρομαι και καλωσορίζω το πρόγραμμα ανάπτυξης της Ε.Ε» .

Πηγή      prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...