Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ» ΚΛΙΝΗ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!


ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!
Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακάθεκτη τη λεηλασία των εισοδημάτων των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, βάζοντας στο τροϊκανό της στόχαστρο τη μια κατηγορία πολιτών μετά την άλλη. Μετά τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ σειρά θα πάρουν (πάλι) οι εργαζόμενοι στο στενό δημόσιο τομέα, οι οποίοι θα δουν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται περαιτέρω με όχημα το διαβόητο «ενιαίο μισθολόγιο».

Συγκεκριμένα, με βάση το κείμενο του μνημονίου, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόϊκα να ψηφίσει έως τον Ιούνιο το ενιαίο μισθολόγιο. Έτσι, μετά τα μέσα του 2011, εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους έως και 25% μειωμένες (περαιτέρω των μειώσεων της τάξης του 25- 30% περίπου που έχουν ήδη υποστεί).
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, μιλώντας στην εκπομπή "ΜEGA Σαββατοκύριακο", άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι με το νέο μισθολόγιο θα περικοπούν ακόμη περισσότερο οι αποδοχές των υπαλλήλων του Δημοσίου. "Αυτό το μισθολόγιο έχει σαν στόχο να εξαλείψει το στρεβλό σύστημα αμοιβών που υπάρχει στον δημόσιο τομέα, όπου το να δουλεύεις σ' ένα υπουργείο καθορίζει ποια μπορεί να είναι η αμοιβή σου, παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχεις περίπου τα ίδια προσόντα με κάποιον που δουλεύει σε άλλο" είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης, προσπαθώντας να πείσει ότι αγωνίζεται για την επικράτηση της «κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης» στη χώρα! Το θράσος δηλαδή σε όλο του το μεγαλείο!
Με το νέο μισθολόγιο-πεινολόγιο οι αμοιβές θα συνδεθούν με την «παραγωγικότητα» (!) του κάθε υπαλλήλου ή της υπηρεσίας του, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον διάλογο που θα έχει με την ΑΔΕΔΥ να ισχύσουν κλαδικά πλέον μισθολόγια στο Δημόσιο, όπως αυτά για διοικητικούς, τεχνικούς, βοηθητικό προσωπικό και επιστήμονες ανεξαρτήτως κλάδου!
Όσον αφορά τα πάσης φύσεως επιδόματα, τα περισσότερα θα καταργηθούν, ενώ ελάχιστα θαενσωματωθούν στον βασικό μισθό.
Τα μόνα που θα παραμείνουν ως ανεξάρτητα θα είναι το οικογενειακό, το επίδομα θέσης και τοανθυγιεινό, ενώ θα μπει νέο, εξαιρετικά χαμηλό πλαφόν δαπανών για υπερωρίες και εκτός έδρας.
Μετά τον Φεβρουάριο, το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει το σχέδιο «Καλλικράτης» στο κράτος. Θα προχωρήσει στην κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων οργανισμών, αλλά και διευθύνσεων σε διάφορες υπηρεσίες. Αυτό θα σημάνει υποχρεωτική ανακατανομή του προσωπικού, με αρνητικότατεςεπιπτώσεις για τις συνθήκες εργασίας και τις αποδοχές των υπαλλήλων.
Οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι που θα μεταταγούν, θα αμείβονται με τις αποδοχές που ισχύουν στη νέα τους υπηρεσία, ενώ χιλιάδες συμβασιούχοι θα απολυθούν σε οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, πριν  μάλιστα τη λήξη της σύμβασής τους.
Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα οδηγήσει σε τεράστια μείωση των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο, οδηγώντας πολλές χιλιάδες υπαλλήλων στην απόγνωση και στην εξαθλίωση! Οι αμοιβές πλέον θα συνδέονται, όπως προαναφέραμε, με την παραγωγικότητα του κάθε υπαλλήλου! Δηλαδή, εκτός από το παράλογο και το ανέφικτο της σύνδεσης της παραγωγικότητας ενός π.χ δασκάλου ή μιας νοσοκόμας με την αμοιβή της, επιχειρείται η πλήρης και καθολική εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα. Έτσι, το Δημόσιο θα λειτουργεί με αγοραίους όρους και κριτήρια, γεγονός που θα ισοπεδώσει οποιαδήποτε έννοια κοινωνικού κράτους. Και ποιος ξέρει; Ίσως αύριο δούμε δημόσια νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα ο Ευαγγελισμός, να μπαίνουν στο χρηματιστήριο και να διαπραγματεύονται οι μετοχές τους στη βάση των κερδών που πραγματοποιούν!  Και όσοι πιστεύουν ότι είναι υπερβολικό αυτό το σενάριο ας ρίξουν μια ματιά στις περικοπές που έχουν γίνει στον ασφαλιστικό φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, στον ΟΠΑΔ, προκειμένου να εξυγιανθεί: εκατοντάδες εξετάσεις και φάρμακα δεν καλύπτονται πλέον, κατ’ εντολή τηςτροϊκανής κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την περικοπή εξετάσεων και φαρμάκων που αφορούν καρκινοπαθείς! Αυτό είναι λοιπόν το μέλλον που επιφυλάσσεται (και) για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα: μείωση άμεσων αμοιβών – μέσω ενιαίου μισθολογίου- και πετσόκομμα των έμμεσων αμοιβών, δηλαδή ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους. Η βαρβαρότητα στο μεγαλείο της!

Πηγή     iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...