Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Συνεργασία Δήμων Μουζακίου και Πύλης




Συνάντηση στο Δημαρχείο Πύλης είχαν οι Δήμαρχοι Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός και Πύλης Κων/νος Κουφογάζος και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τη διαρκή και γόνιμη συνεργασία των δύο Δήμων. 


Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι η κοινή αξιοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού που κατασκευάζει ο Δήμος Μουζακίου. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, καθώς ο Δήμος Μουζακίου είχε έτοιμη τη μελέτη για τα δίκτυα ακαθάρτων και το Βιολογικό καθαρισμό. Τώρα που τα έργα δημοπρατήθηκαν και σύντομα ξεκινούν μένει να επιδιώξει και ο Δήμος Πύλης να εντάξει τη χρηματοδότηση των δικτύων ακαθάρτων  και να τα οδηγήσει στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Μουζακίου, ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας και  από τους δύο Δήμους στη χρήση και λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.
Τόσο ο κ. Κωτσός όσο και ο κ. Κουφογάζος αντιμετωπίζουν με την ίδια λογική το όλο θέμα.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε είναι ο δρόμος Μουζάκι - Πύλη που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικής σημασίας οδικό άξονα, που ήταν απαίτηση χρόνων των τοπικών κοινωνιών Πύλης και Μουζακίου, που θα ενώσει τις δύο πόλεις της Δυτικής Θεσσαλίας απ’ ευθείας παρακάμπτοντας το Παλαιομονάστηρο και συντομεύοντας τη διαδρομή κατά πολύ. Ταυτόχρονα ο συγκεκριμένος δρόμος θα διευκολύνει και την πρόσβαση των απορριμματοφόρων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης της Πύλης, χωρίς να δημιουργούν παρενοχλήσεις σε κατοικημένες περιοχές.
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή και η βελτίωση του δρόμου πρόσβασης για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πύλης, από τον οικισμό της Πύλης μέχρι τη Διασέλα στον επαρχιακό δρόμο Μουζακίου Τρικάλων, μήκους 3,5 χιλιομέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.000.000 ΕΥΡΩ.
Το τρίτο θέμα ήταν η συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου με τη Μουσική Σχολή Πύλης,ώστε να αξιοποιηθεί η δυνατότητα του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου να δίνει πτυχία με αναγνωρισμένη ισχύ από το κράτος και από τους μαθητές της Πύλης. Η συνεργασία θα εξειδικευτεί από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Νίκο Ζαρνακούπουπη που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Μουζακιου με τον συνάδελφό του από την Πύλη που θα ορίσει γι’ αυτό το σκοπό ο Δήμαρχος κ. Κουφογάζος.
Επίσης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της κοινής επίσκεψης των δύο δήμων στο Στρασβούργο μετά από πρόσκληση του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιούλιο. Πρόκειται για τη δεύτερη κοινή επίσκεψη αντιπροσωπειών των δύο Δήμων στο Ευρωκοινοβούλιο (η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες) καθώς έχει αναπτυχθεί συνεργασία των Δήμων Μουζακίου και Πύλης με το ανώτερο πολιτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Τέλος, συζητήθηκε από τους κ.κ. Κουφογάζο και Κωτσό η κοινή τουριστική προβολή των δύο περιοχών που λειτουργούν συμπληρωματικά στο τουριστικό "προϊόν", στη βάση της μελέτης που ήδη έχει εκπονήσει γι’ αυτό το σκοπό ο Δήμος Πύλης.


karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...