Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η Σουηδία εξάγει... ανέργους σε Ελλάδα και Ισπανία

Η Σουηδία εξάγει... ανέργους σε Ελλάδα και Ισπανία


Σουηδική υπηρεσία απασχόλησης, παροτρύνει άνεργους νέους Σουηδούς να δουλέψουν το καλοκαίρι σε χώρες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση.

"Εκατοντάδες θέσεις εργασίας για την καλοκαιρινή σεζόν γύρω από τη Μεσόγειο μπορούν να καλυφθούν από νεαρούς Σουηδούς", γράφει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
Αυτές οι θέσεις που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια έκθεσης στο Malmö, αφορούν εργασία για γυμναστές, χορογράφους, σκηνογράφους ή τεχνικούς ήχου και εικόνας για να εξυπηρετήσουν σκανδιναβική πελατεία στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Πολλές από αυτές τις θέσεις απαιτούν γνώσεις σκανδιναβικών γλωσσών και έτσι δεν είναι εύκολα προσβάσιμες στους νέους των χωρών αυτών.
"Είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που θέλει να μπει στην αγορά εργασίας", δήλωσε η Κριστίνα Γκάρντεμπρο Γιόχανσον, σύμβουλος του προγράμματος για τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας (EURES). "Ελπίζουμε ότι οι Σουηδοί νέοι μας θα πάρουν αυτές τις θέσεις εργασίας, τις οποίες προσφέρουν εταιρίες που έχουν καλή εμπειρία με Σουηδούς νεαρούς εργαζόμενους", τόνισε.
Να σημειωθεί πως το ποσοστό ανεργίας στη Σουηδία σε νέους κάτω των 25 ετών βρίσκεται στο 24%.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...