Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο Δ. Σακάτος στον ΑΘΗΝΑ984


Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Σακάτος, μίλησε στις 23/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. 

Μεταξύ άλλων, είπε: 


Δημοσιογράφος: Το υπουργείο διατείνεται ότι τα 3/5 των υπαλλήλων έχουν ήδη αυτοαπογραφεί...
Δ. Σακάτος: «Το υπουργείο προβαίνει σε μια διάχυση πληροφοριών από χθες το βράδυ. Κατά την ταπεινή μας άποψη, τίποτα δεν είναι αξιόπιστο. Αυτό που κρατάμε εμείς είναι ότι η ελληνική Βουλή χθές

ψήφισε μια ρύθμιση, με αναλογία 149 - 120, όπου η μη απογραφήσυνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα. Οπότε εμείς τηρούμε την νομιμότητα και προχωρούμε καθαρά στο πλαίσιο αυτό. Τα στοιχεία της απογραφής δεν είναι ικανά να προχωρήσουν σε μια αξιόπιστη μοριοδότηση». 

Σε άλλο σημείο είπε: «Η δική μας κινητοποίηση ήταν αποτελεσματικότατη, με δεδομένο ότι ακόμα υπάρχουν απορίες, μετά από καταθέσεις μηνυτήριων αναφορών και μηνύσεων. Ακόμα δεν έχουμε την έκθεση. Υπενθυμίζω ότι ο υπουργός χτες έστειλε με φαξστο σύλλογο διοικητικού προσωπικού, μία επιστολή δική του, η οποία λέει "να ζητήσετε την έκθεση αξιολόγησης και την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου από τον κ. Μητσοτάκη". Δηλαδή, μεταφέρουμε πλέον την ευθύνη στον κ. Μητσοτάκη. Εγώ προσωπικά γνωρίζω πως ο κ. Μητσοτάκης χειρίζεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με βάση την μεθοδολογία της κυβέρνησης και είναι εντελώς ανάποδα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να δεχθεί την εισήγηση του κ. Αρβανιτόπουλου. Άρα, ποιος παίζει με ποιον;». 

Δημοσιογράφος: Από εδώ και πέρα, τι θα κάνετε; 

Δ. Σακάτος: «Εμείς θα προγραμματίσουμε γενική συνέλευση για την Παρασκευή. Η εισήγησή μας θα είναι να συνεχίσουμε και τις επόμενες πέντε ημέρες στο πλαίσιο πρόκλησης πλέον μιας αντίδρασης, σοβαρής και ουσιαστικής, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γιατί πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εικόνα και είναι και αντικειμενικός».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...