Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σιωπηρή παράταση για την e-απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων


Μέχρι τις 8 το βράδυ έδωσε μια σιωπηρή παράταση στην ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ το Υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη προθεσμία εξέπνευσε στις δυο το μεσημέρι, κάτι που σήμαινε ότι όσοι διοικητικοί υπάλληλοι δεν αυτοαπογράφηκαν θα ετίθεντο σε αυτοδίκαιη αργία. Παρόλα αυτά, περίπου στις 6 το απόγευμα το Υπουργείο έδωσε την παράταση.


Κυκλοι του Υπ. Παιδείας αναφέρουν ότι η σιωπηρή παράταση κρίθηκε αναγκαία καθότι οι "επισκέψεις" υπόχρεων στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτό το σκοπό συνεχίζονται. Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των υπαλλήλων των ΑΕΙ επί ποινή αργίας υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ στην Βουλή.
 
Όπως λένε στο Βήμα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη απογραφεί περισσότεροι από 1.500 υπάλληλοι από τους 1.900 που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν, πάντως, ότι όποιος δεν απογραφεί, από αύριο το πρωί τίθεται σε αργία, μέσω της διαδικασίας που προβλέπει ο σχετικός νόμος.
 
Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πάντως, είναι έτοιμοι για κατά μέτωπο σύγκρουση αφού και μετά από σημερινή συνέλευσή τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν εκ νέου ότι δεν απογράφονται και συνεχίζουν την απεργία τους ως την Παρασκευή.
 
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου του Ιδρύματος, Δημήτρης Σακάτος, δήλωσε το μεσημέρι ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, εφόσον πρόκειται πλέον για νόμο του κράτους και κανείς δεν μπορεί να έχει την ευθύνη να παρασύρει τους υπαλλήλους του στην τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...