Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων 20/11/2013



- Στις 12:00 συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
- Η απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική
- Πελεγρίνης: Με δικαστήρια και αγωγές δε λύνεται το πρόβλημα
- Άνοιξαν τρεις σχολές στο Πολυτεχνείο, καταλήψεις σε πολλά πανεπιστήμια 










Αντί η κατάσταση στα πανεπιστήμια να οδεύει πως εξομάλυνση, οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, όπου προσέφυγε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Το δικαστήριο αποφάσισε πως η απεργία είναι παράνομη, αλλά όχι και καταχρηστική.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα ένταση.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι, που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και καταγγέλλουν λάθη στις λίστες που κατάρτισε το ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν σήμερα στις 12:00 στα Προπύλαια για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Αν δηλαδή θα κηρύξουν νέα απεργία (με άλλα αιτήματα μετά τη δικαστική απόφαση) ή όχι.
Πολιτικοί μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί επιστρέφουν στα μαθήματα από σήμερα με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών. Επί της ουσίας από σήμερα θα λειτουργεί δηλαδή το ... μισό ΕΜΠ.

Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και η Πληροφορική.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δε λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες έως την Παρασκευή




Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...