Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Τελεσίγραφο Αρείου Πάγου σε Πελεγρίνη: Άνοιξε το πανεπιστήμιο ή θα έχεις ποινική ευθύνηΣτο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κλήθηκε την Τετάρτη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας καθώς η κατάσταση στα πανεπιστήμια παραμένει σε αδιέξοδο και χιλιάδες φοιτητές «όμηροι».

Η Ευτέρπη Κοτζαμάνη κάλεσε τον Θεοδόση Πελεγρίνη στο γραφείο της και του έδωσε τελεσίγραφο να ανοίξει άμεσα το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και να αρχίσουν τα μαθήματα, ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες!
Η κα Κοτζαμάνη ζήτησε να υπάρξει άμεσα εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Τα μαθήματα επρόκειτο να ξεκινήσουν χθες αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, τόσο εξαιτίας της νέας απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων όσο και των καταλήψεων που έχουν ξεκινήσει σε πολλές σχολές.

Μάχη μέχρις εσχάτων στα ΑΕΙ

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου συνεχίζεται σφοδρότατος.

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκανε εν μέρη δεκτή την προσφυγή Αρβανιτόπουλου και έκρινε την απεργία των διοικητικών παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν.

Αρχικά, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μίλησε ξεκάθαρα για οικογενειοκρατεία και για διορισμούς συγγενικών προσώπων υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. «Υπάρχουν 313 υπάλληλοι με το ίδιο επώνυμο», είπε σε συνέντευξή του.

Και αυτό την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας τους. Μια απεργία που φαίνεται πως θα συνεχιστεί, αφού όπως τονίστηκε στη συνέλευση, η δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη την κινητοποίηση δεν τους αφορά γιατί η κινητοποίηση είχε κηρυχθεί από Ομοσπονδία στην οποία ανήκουν και όχι στη δική τους.

«Η απεργία θα συνεχιστεί» διαμηνύουν, ενώ στέλνουν μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις καταγγελίες για διορισμούς «ημετέρων». Καλούν μάλιστα τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο «να ρωτήσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που διόριζαν τα δικά τους παιδιά».

Εισαγγελική παρέμβαση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, διέταξε, στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Με εντολή της κας Φάκου, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ανέλαβε να διερευνήσει αν η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται, παρά την επίδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη.

Ερευνώμενο αδίκημα, βάση της εισαγγελικής εντολής, είναι η παραβίαση δικαστικής απόφασης, το οποίο δεν αποκλείεται να κινήσει ακόμη και την αυτόφωρη διαδικασία.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρει:

«Σχετικά με συνέχιση της απεργίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι με την υπ’ αριθμ. 3006/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εξαγγελθείσα τοιαύτη για το χρονικό διάστημα από 18-11-2013 έως 23-11-2013 έχει κριθεί παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...