Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Aνακοίνωση Σύλλογου Δ.Π. ΕΚΠΑ περί οικογενειοκρατίας




Τα ανίψια των υπουργών που δεν έχουν το ίδιο επώνυμο υπάγονται στην οικογενειοκρατία;
Με το ερώτημα αυτό απαντά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ στα υπονοούμενα του υπουργού παιδείας περί οικογενειοκρατίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών.


Ο Σύλλογος κατηγορεί τον υπουργό παιδείας ότι ψεύδεται ως προς τους ισχυρισμούς του περί  διπλασιασμό του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την τελευταία δεκαετία.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού εξανίσταται με τις καθημερινές ψευδείς δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με τον διπλασιασμό του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την τελευταία δεκαετία.
Προς ενημέρωσή σας και βεβαίως του κ. Υπουργού προκειμένου να σταματήσει να ψεύδεται, ενημερώνουμε ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μισθοδοσίας, ήταν 1.190 το 2002, στη μισθοδοσία δε του Οκτωβρίου 2013 ήταν 1.271 και, μετά την αποχώρηση των πρώτων 59 διαθεσίμων, θα είναι 1.212 τον Δεκέμβριο 2013.
Βεβαίως, για τον Υπουργό που ακολουθεί τα μαθηματικά της
έκθεσης-αξιολόγησης των Α.Ε.Ι., στην οποία για φιλικό του Ίδρυμα
έκανε το λογαριασμό 116 Χ 1 = 183.
Λογικό και για το Ε.Κ.Π.Α. να υπολογίζει 1.190 Χ 2 =1.212.
Δικαιολογημένα οι 1.212, αφού είναι διπλάσιοι των 1.190, κατά τον Υπουργό, για να συνέλθουμε, φρόντισε ο Υπουργός να αφαιρεθούν απ’ αυτούς άλλοι 439 μέσω  διαθεσιμότητας και 129 υπό το καθεστώς της αργίας, οπότε θα μείνουν 544.
Απ’ ό,τι φαίνεται εδώ, ο Υπουργός μπερδεύτηκε ότι έγιναν διπλάσιοι, αντί να πει ότι το 2002 είχαμε τους διπλάσιους, απ’ ό,τι έχουμε σήμερα.
Μετά την αφαίρεση των υπό συνταξιοδότηση και διαφόρων άλλων κατηγοριών από τους παραπάνω 544 υπαλλήλους, περιμένουμε από τον Υπουργό να μάς πει τον μαγικό τρόπο για να ανοίξει και να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο.
Ο Υπουργός ανακάλυψε χάρη στη συνεπωνυμία (στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν 39 Παπαδόπουλοι), το σπάνιο φαινόμενο της  ικογενειοκρατίας στο Ε.Κ.Π.Α.
Θέλουμε να τον ρωτήσουμε: τα ανίψια των Υπουργών που δεν έχουν το ίδιο επώνυμο υπάγονται στην οικογενειοκρατία;
                            Με τιμή,

       Η Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας



     Νάνσυ Μιχοπούλου                         Δημήτρης Σακκάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...