Τις χώρες που διατύπωσαν τις περισσότερες φορές αίτημα προς την Apple να τους κοινοποιήσει στοιχεία των πελατών της έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία. Μέσα σε ένα εξάμηνο, η αμερικανική κυβέρνηση διατύπωσε 1.000 έως 2.000 τέτοια αιτήματα και βρέθηκε πρώτη στη σχετική λίστα. Η Apple καλε την αμερικανική κυβέρνηση να χαλαρώσει τους περιορισμούς και να της επιτρέπει να ενημερώνει τους πελάτες της για το πόσα στοιχεία κοινοποιεί.
Ακολουθούν η Βρετανία, με μόλις 127 αιτήματα, η Ισπανία,η Γερμανία και η Αυστραλία. Όπως διευκρινίζει η Apple, συχνότερα αιτήματα για αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με τους λογαριασμούς χρηστών στο iTunes ή το iCloud αφορούν το όνομα ή τη διεύθυνσή τους και σχετίζονται με αναζήτηση αγνοούμενων ατόμων ή κλοπές.
Σε σπανιότερες περιπτώσεις, η Apple έχει λάβει αίτημα να δώσει αποθηκευμένες φωτογραφίες ή e-mail και όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της "τέτοια αιτήματα εξετάζονται πολύ προσεκτικά και ικανοποιούνται σε εξαιρετικά λίγες περιστάσεις".
Τονίζει τέλος ότι εφόσον η εταιρεία "δεν συλλέγει πληροφορίες" , οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν στοιχεία που θα οδηγήσουν σε κλεμμένες ή χαμένες συσκευές.
Τονίζει τέλος ότι εφόσον η εταιρεία "δεν συλλέγει πληροφορίες" , οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν στοιχεία που θα οδηγήσουν σε κλεμμένες ή χαμένες συσκευές.
Όπως διευκρινίζει η Apple, έδωσε στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη έρευνα προκειμένου να ζητήσει να υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία για την αποκάλυψη τέτοιων στοιχείων από πλευράς καταναλωτών και να πιέσει την αμερικανική κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη ελευθερία ως προς τα στοιχεία που μπορεί η εταιρεία να προσφέρει στους πελάτες της. "Οι πελάτες μας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πόσο συχνά και υπό ποιες συνθήκες προσφέρουμε δεδομένα τους μετά από νομικό αίτημα "αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου