Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν- Το εξάμηνο θα σωθεί

undefined

Τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας , ενώ για το εξάμηνο  των φοιτητών είπε ότι «θα σωθεί» γιατί πρόσθεσε ...
« ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10 – 15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3 -4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν».
Για το ενδεχόμενο επιστράτευσης ο κ. Αρβανιτόπουλος  δήλωσε είπε πως  «ο  Νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση» κι εξήγησε: «Εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορούν να παρεμποδιστεί η Ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων».
Ειδικότερα ο  υπουργός Παιδείας   σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν
Τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν. Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, αλλά όχι καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων. Ο νόμος θα εφαρμοστεί.
Το εξάμηνο θα σωθεί 
Θα σωθεί το εξάμηνο, γιατί ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10 – 15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3 -4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν. Θα γίνει από την Πολιτεία για τα Πανεπιστήμια ό,τι πρέπει, για να μη χαθεί το εξάμηνο. Όλο αυτόν τον καιρό, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σύνθετη. Είχαμε  αποχές μελών ΔΕΠ, είχαμε και καταλήψεις από τους φοιτητές. Τώρα το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει.
Για το ενδεχόμενο επιστράτευσης
Ο Νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση. Γιατί αυτή τη στιγμή, αντιλαμβάνεστε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικότητα, η οποία έχει πάρει πλέον το δρόμο της. Δηλαδή, εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορούν να παρεμποδιστεί η Ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 33, νόμου 4009/2011 , της Αννας Διαμαντοπούλου,  κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.
 Η πραγματοποίηση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού εβδομάδων διδασκαλίας είναι ευθύνη του εκάστοτε διδάσκοντος του Τμήματος ή της Σχολής.
 Σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 33,  του ίδιου νόμου, αν για οποιονδήποτε λόγο ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα είναι μικρότερος από τις δεκατρείς, το μάθημα θεωρείται ότι δεν διδάχθηκε και δεν εξετάζεται, τυχόν δε εξέτασή του είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.
Σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 33,  του ίδιου επίσης νόμου, οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά  το πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοιχα. 
Παράταση της διάρκειας ενός εξαμήνου επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός εβδομάδων διδασκαλίας, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο εβδομάδες και γίνεται με απόφαση του πρύτανη, ύστερα από πρόταση της κοσμητείας της σχολής.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...