Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και για το κοινό στο υπουργείο Παιδείας:protocol@minedu.gov.gr



Οι Αθηναίοι  πλέον δεν χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Μαρούσι, που είναι οι Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ούτε οι πολίτες από την επαρχία θα προβληματίζονται με ποιο τρόπο θα φθάσει ένα αίτημα ή μια διαμαρτυρία στον υπουργό ή στο αρμόδιο τμήμα.

Το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε πρωτόκολλο και για το κοινό .Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: protocol@minedu.gov.gr
Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ
1. Ο αποστολέας δημιουργεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις ακόλουθες προδιαγραφές: 
- Πρέπει να υπάρχει θέμα στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστέλλεται. Το θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος θα πρέπει να είναι ταυτόσημο με εκείνο του προς πρωτοκόλληση εγγράφου. 
Προσοχή: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα χωρίς θέμα θα αγνοούνται. 
- Όλα τα αρχεία που συνοδεύουν το προς πρωτοκόλληση έγγραφο πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή και να επισυνάπτονται στο ηλεκτρονικό μήνυμα. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει ή δεν είναι δυνατόν, τότε θα πρέπει να γίνει χρήση του συμβατικού τρόπου πρωτοκόλλησης, και όχι του ηλεκτρονικού. 
- Στο σώμα του ηλεκτρονικού μηνύματος να αναφέρεται ρητά το κύριο έγγραφο προς πρωτοκόλληση, και μια σύντομη περιγραφή των συνοδευτικών αρχείων. Επίσης, αν είναι γνωστή η Διεύθυνση ή/και ο υπεύθυνος παραλαβής του συγκεκριμένου εγγράφου, να αναγράφεται στο σώμα του μηνύματος. 
- Πρέπει να έχει ρυθμιστεί κατάλληλα ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα, ώστε να εμφανίζεται σωστά το ονοματεπώνυμό του ή η επωνυμία του φορέα που εκπροσωπεί. Ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία η επωνυμία του αποστολέα δεν εμφανίζεται σωστά δεν θα πρωτοκολλούνται. 
2. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιουργήθηκε στο προηγούμενο βήμα, αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του γραφείου εισερχομένων του Κεντρικού Πρωτοκόλλου του Υ.ΠΑΙ.Θ. : protocol@minedu.gov.gr 
3. Το γραφείο εισερχομένων του Κεντρικού Πρωτοκόλλου του Υ.ΠΑΙ.Θ., αφού λάβει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες και θα αποστείλει στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ενδιαφερόμενου το αποδεικτικό πρωτοκόλλησης του εγγράφου. 
Σημειώσεις: 
Πραγματοποιείται μία πρωτοκόλληση ανά μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δέχεται η ηλεκτρονική θυρίδα του γραφείου εισερχομένων του Κεντρικού Πρωτοκόλλου του Υ.ΠΑΙ.Θ.. Επομένως, ο αποστολέας πρέπει να στέλνει ξεχωριστό μήνυμα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, για κάθε έγγραφο που επιθυμεί να πρωτοκολλήσει. 
Ο ηλεκτρονικός τρόπος πρωτοκόλλησης εγγράφων θεωρείται ισότιμος του συμβατικού. Επομένως, ο ενδιαφερόμενος πρέπει για κάθε έγγραφο να επιλέξει έναν και μόνο τρόπο πρωτοκόλλησης. 
Κανόνες και όροι χρήσης της υπηρεσίας
Οι χρήστες της υπηρεσίας ηλεκτρονικής πρωτοκόλλησης έχουν την υποχρέωση να την χρησιμοποιούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και κανόνες: 
1. Απαγορεύεται η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με περιεχόμενο που μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομο βάση της ισχύουσας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Επίσης, το περιεχόμενο των μηνυμάτων δεν επιτρέπεται να προσβάλει, να απειλεί, να δυσφημεί και γενικότερα να παρενοχλεί τρίτους. 
2. Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν ιούς υπολογιστών ή οποιαδήποτε μορφής αρχεία που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο λογισμικό ή/και το υλικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
3. Απαγορεύεται η μαζική αποστολή μηνυμάτων καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες και δικτυακές συσκευές. 
4. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο παραποίηση των αναγνωριστικών στοιχείων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προσδιορίζουν τον αποστολέα του μηνύματος. 
5. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει στατιστική επεξεργασία των στοιχείων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για λόγους ελέγχου και ασφάλειας. 
6. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει προσωρινά ή και μόνιμα την πρόσβαση στην υπηρεσία συγκεκριμένων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά σε περιπτώσεις που δεν τηρούνται οι προαναφερόμενοι κανόνες χρήσης της, χωρίς προειδοποίηση του χρήστη του λογαριασμού. 
Η χρήση της υπηρεσίας συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή, από το χρήστη, των παραπάνω κανόνων και όρων χρήσης της.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...