Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χάθηκε οριστικά το εξάμηνο των φοιτητών στη Νομική Αθηνών



Η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής στη σημερινή συνεδρίαση, διαπίστωσε με λύπη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ότι το χειμερινό εξάμηνο έχει πλέον οριστικά χαθεί.

Την Τρίτη 7/1/2014 θα αρχίσουν οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2013 (μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου) για τα μαθήματα που δεν εξετάστηκαν τον Σεπτέμβριο.
Κατ΄ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των κάτωθι βασικών μαθημάτων του απολεσθέντος χειμερινού εξαμήνου 2013-2014, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την παρακολούθηση των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου 2013-2014:
Α΄ Εξάμηνο:     Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου,  Συνταγματικό Δίκαιο
Γ΄ Εξάμηνο:      Γενικό Ενοχικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο Ι
Ε΄ Εξάμηνο:     Ποινική Δικονομία, Διοικητική Δικονομία
Ζ΄ Εξάμηνο:     Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Εφαρμογές Αστικού Δικαίου
Η Νομική Σχολή διευκρινίσει  ότι η διδασκαλία των ως άνω μαθημάτων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει θα συνεχιστεί μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων (Τρίτη 24/12/2013 έως και Δευτέρα 6/1/2014) και θα επαναληφθεί μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου παράλληλα με τη διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.
Ειδικά για τα δύο ως άνω μαθήματα του Α΄ εξαμήνου θα διδαχθούν και κατά τη διάρκεια της επαναληπτικής εξεταστικής Σεπτεμβρίου
Τι ορίζει ο νόμος
Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 33, νόμου 4009/2011 , της Αννας Διαμαντοπούλου,  κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.
 Η πραγματοποίηση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού εβδομάδων διδασκαλίας είναι ευθύνη του εκάστοτε διδάσκοντος του Τμήματος ή της Σχολής.
 Σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 33,  του ίδιου επίσης νόμου, οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά  το πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοιχα. 
Παράταση της διάρκειας ενός εξαμήνου επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός εβδομάδων διδασκαλίας, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο εβδομάδες και γίνεται με απόφαση του πρύτανη, ύστερα από πρόταση της κοσμητείας της σχολής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το κάθε τμήμα του ΕΚΠΑ θα αποφασίσει για τα εξάμηνα των φοιτητών
Θα αποφασίσει κάθε τμήμα και κάθε σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου -όπως έχει και την ευθύνη- πώς και πότε θα γίνουν τα δύο εξάμηνα των φοιτητών, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και μέσα στο καλοκαίρι.
Αυτό ξεκαθάρισε την περασμένη εβδομάδα  από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ υπογράμμισε τα εξής:
Α. Η πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Β. Δεν θα δεχθεί ούτε μια ώρα μαθήματος λιγότερη.
Γ. Δεν θα δεχθεί ούτε μια εβδομάδα λιγότερη από τις δεκατρείς εβδομάδες που ορίζει και προβλέπει ο νόμος. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...