Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Το υπουργείο προχώρησε σε επίδοση Διαπιστωτικής Πράξης διαθεσιμότητα στους εργαζόμενους στα ΑΕΙ



Το υπουργείο Παιδείας δια των διοικήσεων των Πανεπιστημίων  , προσώρησε χθες στην επίδοση της διαπιστωτικής Πράξης της Διαθεσιμότητας σε διοικητικούς υπαλλήλους.
Στο μεταξύ για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Κ.Σ. της  Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον υπουργό Παιδείας Κ. Aρβανιτόπουλο.
       Το   Κ.Σ. της  Ομοσπονδίας με ανακοίνωσή του  καταγγέλλει πως: 
Α.Το υπουργείο Παιδείας επιδεικνύοντας αδιαλλαξία και επιμένοντας σε μια παράλογη και αδιέξοδη διαδικασία, δια των Διοικήσεων των Ιδρυμάτων προχώρησε στην επίδοση της διαπιστωτικής Πράξης της Διαθεσιμότητας στους εργαζόμενους. 
Β.Είναι μια ακόμη ενέργεια από την πλευρά του Υπουργείου που στερείται νομιμότητας καθώς και ηθικής και λογικής βάσης, δεδομένου ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες εξέτασης των ενστάσεων, κάτι που έπρεπε οπωσδήποτε να προηγηθεί αυτών των ενεργειών.         
 Γ. Για εμάς παραμένει ζητούμενο η ανάκληση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) με τις οποίες αποστελεχώνονται όλα τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας και οδηγούν σε απόλυση ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων, μέσα από το πέρα για πέρα απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας. 
Δ.Στη βάση αυτή και με γνώμονα τη διασφάλιση της θέσης των συναδέλφων θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου και μελών του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο την Τρίτη το απόγευμα.  


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...