Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Διαμεσολαβητική συνάντηση Πρυτάνεων- υπουργού για τον Θ. Πελεγρίνη Διαμεσολαβητική συνάντηση με τονυπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο ζήτησε οΠροεδρεύων  της Συνόδου Πρυτάνεων, Καθ. Γ.  Μυλόπουλος   προκειμένου να υπάρξει καταλαγή και εύρεση
κοινά αποδεκτής λύσης που να εκτονώσει την κρίση, μακριά από πειθαρχικές διώξεις.
Ο υπουργός  αποδέχθηκε την πρόταση και η συνάντηση ορίστηκε για σήμερα  Τρίτη στις 3 το μεσημέρι  στο υπουργείο Παιδείας.
Σχετικά με την πρωτοβουλία του ο  κ. Μυλόπουλος  σ απέστειλε προς τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων
 Καθ. Θ. Πελεγρίνη, Πρύτανη ΕΚΠΑ
 Καθ. Σ. Σιμόπουλο, Πρύτανη ΕΜΠ
 Καθ. Γ. Μυλόπουλο, Πρύτανη ΑΠΘ
 Καθ. Α. Σαλή-Παπασαλή, Πρύτανι Ιονίου Πανεπιστημίου
 Καθ. Γρ. Τσάλτα, Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
 Καθ. Γ. Παναγιωτάκη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών
 Καθ. Δ. Αναγνωστόπουλο, Πρύτανη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
 Καθ. Π. Τσάρτα, Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου 
Το  πιο κάτω μήνυμά: 
 " Λίγο πριν τις 8 απόψε το βράδυ, ο Υπουργός Παιδείας με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την απόφασή του να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της παράβασης καθήκοντος, τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθ. Θ. Πελεγρίνη. Παρά την προσπάθειά μου να τον μεταπείσω, προβάλλοντας ως επιχειρήματα το αναποτελεσματικό και το ατελέσφορο μιας τέτοιας απόφασης, αλλά και τον κίνδυνο να πυροδοτήσει νέα ένταση και να αναζωπυρώσει το κλίμα, ο Υπουργός επέμεινε στην απόφασή του.
Μετά από αυτό ζήτησα συνάντηση από τον Υπουργό προκειμένου το Συντονιστικό της Συνόδου να αναλάβει διαμεσολάβηση με σκοπό την καταλαγή και την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, χωρίς την άσκηση πειθαρχικών διώξεων.
Ο Υπουργός, πριν λίγο, αποδέχθηκε την πρόταση και η συνάντηση ορίστηκε για αύριο Τρίτη 3/12/2013 στις 15.00' στο Υπουργείο Παιδείας.
Παρακαλούνται τα μέλη του Συντονιστικού να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στον Προεδρεύοντα της Συνόδου"


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...