Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Έρευνα - ΣΟΚ στην Ιταλία: 6 στους 10 τρώνε ληγμένα τρόφιμα!


Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία το αποτέλεσμα έρευνας που απέδειξε ότι έξι στους δέκα Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα!



Αυτό προκύπτει μέσα από έρευνα που διεξήγαγε μέσω διαδικτύου ο γεωργικός σύνδεσμος Coldiretti σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών το τελευταίο έτος. Λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης και το 15% ακόμη και ένα μήνα μετά.
«Η κατανάλωση τροφίμων πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες» επισήμανε ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και τις περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».
Θεωρείται ενδεικτικό το ότι στις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της λιανικής πώλησης τροφίμων, τα μόνα καταστήματα τα οποία τον τελευταίο χρόνο κατέγραψαν μια μικρή άνοδο των πωλήσεων είναι τα λεγόμενα Discount, τα εκπτωτικά καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...