Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Tηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ


Σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

Τηλεφωνική επικοινωνία με καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συζήτηση του κ. Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ έγινε σε θετικό κλίμα και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Όσον αφορά στη συνομιλία που ο πρωθυπουργός είχε με τον κ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group. Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του BG και θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο.

Σημειώνεται πως, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...