Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Τροπολογία «ανάσα» – Ρύθμιση των χρεών στα Ταμεία χωρίς φορολογική ενημερότηταΑνάσα στους οφειλέτες δίνει η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή, καθώς φορολογική ενημερότητα θα μπορούν να ρυθμίζονται πλέον συγκεκριμένα χρέη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» χωρίς ενημερότητα θα μπορούν να ρυθμίζονται χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία για ποσά έως 10.000 ευρώ ακόμη κι αν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στους οφειλέτες, αλλά δεν έχουν καταδικαστεί.
Ετσι όσοι έχουν σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και άλλους ασφαλιστικούς φορείς ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά την 31/12/2012 μέχρι 10.000 ευρώ θα μπορούν να επιλέξουν την ένταξη τους στη ρύθμιση της νέας αρχής με δόσεις που μειώνονται κάθε μήνα (ήταν 48 για όσους είχαν κάνει αίτηση τον Ιούλιο, 47 για τις αιτήσεις του Αυγούστου και 43 δόσεις για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τον Δεκέμβριο).
Σε διαφορετική περίπτωση, για τα χρέη του α' εξαμήνου του 2013 θα μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...